2018-06-14
星期日屋企人又唔想煮飯 所以再次去到我地既週日飯堂食Dinner7:45嚟到攞位啱啱好有八人位真係遲一分鐘都要等位今次我地叫左好多上次冇食既野今日佢推介我地食原條鮮魚(葉血引) 佢話成間舖得一條 仲話呢款魚好濃味既然講到咁特別 就叫嚟試下啦條魚都幾大條 而且紅肉既魚都幾特別 $458價錢都算可以接受呢款魚肉質偏淋 配上酸汁好開胃魚既味道都夠濃 如果再多少少油香會更加好螢光墨魚好香鮮味同膏味 細細條咁 食唔停口海膽軍艦好鮮甜 比起上次食既感覺更新鮮魚子就好夠鹹香味 都係好好食刺身就叫左三文魚腩 甜蝦 鮮北寄貝三文魚好肥美 而且切得好厚 食落覺得好滿足甜蝦鮮甜 富有膠質北寄貝就鮮甜得嚟好爽脆鹿兒島火炙和牛西冷壽司次次見到都想叫 但最後都冇叫 今次一開波就叫左先一試即刻好後悔點解之前唔叫和牛有d入口即溶既感覺牛味油香都好足夠配上蒜頭可以更加惹味熟食方面水準都好高鹽燒雞腎同埋牛舌之前都有食過水準都keep到 兩款既口感都一流另外今次叫左北海道奶油薯餅奶油餡好濃味而且香滑 外皮炸到卜卜脆其他食物之前介紹過就唔再講啦板長從來都唔會令我失望所以我同屋企人間唔中就會嚟食食物質素keep得好好而且食材好
7:45嚟到攞位啱啱好有八人位真係遲一分鐘都要等位
今次我地叫左好多上次冇食既野