經過葵芳見到間裝潢好特別既小店,主打特異國菜,一於試試!餐廳老闆落單+傳菜TAKE 過,仲會同食客寒暄,好熱情咁推介菜式,會耐心講解各菜式既特色,實在係難得一見!~~俾人一種好NICE 好FRIENDLY嘅感覺。餐廳MENU全是手寫的!感覺更加特別。田園沙律沙律嘅麻醬夠多,每一啖都食倒酸酸地味,幾開胃愛爾蘭傳統香酥鴨老闆喺愛爾蘭生活過,佢經過改良變成E個用生菜包住鴨肉><鴨肉切碎炒香,連埋蘿蔔絲同青瓜絲, 口感清甜,層次很豐富。唔油膩,好香口惹味,再加海鮮醬, 用生菜包住卷來食,十分滋味, 有D似中國片皮鴨><明太子三文魚意大利粉明太子其實就是用辣椒和香料醃製過的鱈魚的魚卵,是日本的名產,香辣惹味~明太子,細細粒很幼細,一咬便爆出鹹鹹的汁液!!鹹鹹甜甜的明太子加上鮮味的三文魚,醬汁幼滑香濃,意粉充分吸收了醬汁鮮甜的味道,融和感十足,非常建議大家一試呢!自家製低糖心太軟上碟時熱辣辣,切開,流出朱古力醬仍是暖暖的,慢慢咁流出嚟,整個畫面都令人著迷愛上!蛋糕外層帶少少脆口,朱古力漿味道濃郁,好好食。如果能添加雪糕會更好。特製嘅tiramisu驚喜之作除了cre
經過葵芳見到間裝潢好特別既小店,主打特異國菜,一於試試!

俾人一種好NICE 好FRIENDLY嘅感覺。

餐廳MENU全是手寫的!感覺更加特別。

田園沙律

沙律嘅麻醬夠多,每一啖都食倒酸酸地味,幾開胃

愛爾蘭傳統香酥鴨

老闆喺愛爾蘭生活過,佢經過改良變成E個用生菜包住鴨肉><

鴨肉切碎炒香,連埋蘿蔔絲同青瓜絲, 口感清甜,層次很豐富。
唔油膩,好香口惹味,

明太子三文魚意大利粉

明太子,細細粒很幼細,一咬便爆出鹹鹹的汁液!!

自家製低糖心太軟

特製嘅tiramisu

驚喜之作

除了cream之外, 冇加糖架!

兩杯特飲都加左蝶豆花, 呢個係 青蘋果味

呢個係士多啤梨味

紫色好夢幻,打卡一流。

這間餐廳在菜色上花了好多心思, 現在這麼用心的食店,真的很難搵呢~
  • 明太子三文魚意大利粉
  • tiramisu