2022-09-05
今日同朋友行完大埔後,我們去了這餐廳吃泰國菜。環境裝修都幾特別。見餐牌都好多選擇,價錢都唔算貴。汁燒黑豚肩飯($88):放上面的青瓜絲被處理過後完全沒了青瓜絲果種青味,幾特別同清新,易d入口。黑豚肩肉係一片片薄的豚肉片,佢燒得個口感有d似豬肉乾,幾香口,如果平時鐘意食豬肉乾的朋友可以點這個來吃。佢個汁係甜甜地,食落都開胃。另外飯中間仲有一隻流心蛋,撈埋落d飯到一齊食都夾。跟餐送了一碗冬陰公湯,不得不說,這碗冬陰公湯同出面平時飲開的冬陰公湯完全不同,味道偏甜,如果想飲一d與別不同的冬陰公湯的人可以點這個。冬陰公湯粉配海南雞金邊粉($78):同上面碗冬陰公湯一樣,味道偏甜,幾特別。海南雞配個醬都唔錯,另外跟餐有3個小食:泰皇單骨雞翼,泰式春卷,泰式豬軟骨,味道都ok.熱薑蜜:薑味幾濃。另外跟餐點了杯泰式奶茶,正常發揮。
見餐牌都好多選擇,價錢都唔算貴。
熱薑蜜:薑味幾濃。
另外跟餐點了杯泰式奶茶,正常發揮。