2012-09-13
路經中環~ 除左去都爹利街影相~ 就梗係要黎睇下呢間有冰室設計既starbucks 啦 入口唔算難搵~ 落緊長樓梯時左邊就有條小小的樓梯行落去 入到去冰室個邊都full~ 但每張枱都係得1,2個人 於是我都係決定買左野食先 凍櫃入面有好多唔同既食物~ 一場黎到就梗係試下呢度獨有既咖啡蛋撻啦 咖啡蛋撻($10)~ 店員問我駛唔駛翻熱~ 我話好~ 買完之後張單勁長 心諗做咩呢?? 原來佢話上網做份問卷就可以送一杯中size 飲品~ 我心諗咁抵??? 但當時都唔算好大感覺~ 因為多數呢d 都有d 取巧吧~ 都係唔好抱咁大期望~買左之後搵左個位~ 張枱本身都係得一位小姐係度~ 問左冇人就坐低了~影下環境之後開始食~ 咦?? 個蛋撻都唔熱既?? 可能係驚客人會淥到所以唔整太熱??因為個蛋撻唔凍唔熱咁~ 應該係凍櫃拎出黎都有翻熱既~ 但就稱唔上係熱 呢方面可以改善下~蛋撻皮我覺得都幾重咖啡味~ 仲有少少苦澀味tim 但整體上成個蛋撻都係比較淡味~ 如果叫左野飲一定要食左蛋撻先 之後開始研究上網做問卷~ 做之前要輸入張單下面有個好長既編號~ 而且份問卷唔算好長~ 右上角仲有個問卷進度~做完之
入口唔算難搵~ 落緊長樓梯時左邊就有條小小的樓梯行落去
做完之後有個"獲享飲品編號"~ 填好之後去counter 問店員係咪咁就ok~ 佢話係~ 我問可以揀咩飲品~
佢竟然指住張紙同我講全部都可以揀 真係好神奇原來真係有野飲送!!!!!
因為自己鍾意食綠茶既野所以揀左鮮奶抹茶~
抹茶味比我想像中淡~ 而且都有d 甜左少少~ 回想番好彩頭先店員問我要唔要加糖水我話唔要咋~ 如果唔係就會得甜味
跟住我就走喇~ 我覺得黎試下呢度既獨特食品係唔錯既~ 而且環境都好靚~ 一試無妨
p.s. 對我呢d 慳妹黎講係starbucks 用$10 有野食有野飲絕對係超抵既事!!!!!!!
但係我唔知1.要消費滿幾多錢先有 2.係咪個個買野都會有
但我覺得今日呢件事對我黎講好好運亦都好開心 希望佢可以做多d 呢d 宣傳啦