2021-06-17 613 views
今日去左荃灣食拉麵 - 豚道樂晚飯時候遲少少去都已經唔少人排緊隊,佢地最有特色嘅就係日本芥末拉麵,作為一個wasabi控一定要試下!本身都有d怕芥末湯底會太heavy,點知食落其實唔會,湯底有wasabi香味但又唔會太濃亦都唔會覺得攻眼攻鼻,食完一碗再飲下湯都唔會覺得漏,就算唔鐘意wasabi嘅人都應該可以接受到,我地覺得好特別!另外仲叫左黑蒜油拉麵,黑蒜油味道唔算太濃,有少少似普通豬骨湯底,對比起芥末拉麵就有少少遜色,同埋覺得偏咸,食完覺得有d口渴另外都叫左飲品 - 富士山柚子梳打,味道其實就係有汽嘅柚子茶,酸酸地唔會太甜,天氣咁熱加上食完拉麵飲就好適合!
今日去左荃灣食拉麵 - 豚道樂

本身都有d怕芥末湯底會太heavy,點知食落其實唔會,

同埋覺得偏咸,食完覺得有d口渴

2021-05-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)