2019-05-10
今日剛巧經過世貿2樓,見到一間買麵包加賣台灣飲品的麵包店。同幾位朋友就立即入去望一望,見到有好多款特別名稱的麵包,即刻決定買來試一試。今次我們好瘋癲,買咗幾個唔同款的麵包一齊試,我哋買咗髒髒之胖(即係髒髒包),蘑菇包,極濃乳酪包,酥烤羅宋同芝士火腿牛角包。當然我哋仲試埋佢出名嘅珍珠奶茶同埋鮮醇芋頭奶,真係好豐富。先講蘑菇包,賣相就好似一個蘑菇咁樣,食落去其實佢係芝麻包,好多芝麻餡,一咬落口啲芝麻就係我個口度醞釀,好味~之後就食芝士火腿牛角包🥐,牛角包嘅層次好有口感極濃乳酪包,好大份,係三個包形成的,佢個乳酪味好重,個包好鬆軟。到酥烤羅宋,其實就係牛奶包,好濃烈嘅牛奶味,我估計佢個名改為酥烤羅宋,係點羅宋湯黎食,呢個只係估計。最後先食髒髒包,因為食落去係最污糟,所以最尾先食,呢個包勁大份, $39值門票㗎,朱古力味好濃烈,食落口好煙韌,真係好大份,多人食一流,同埋真係食到好污糟,正。珍珠奶茶好特別,特別在佢個茶包仲喺裏面,好有茶香味,又夠大杯,好飲。而芋頭奶,飲落去真係好似食緊香芋咁,同埋免將啲cream好滑,成杯野唔會太甜,都唔差。下次要去繼續試其他唔同款的包
之後就食芝士火腿牛角包🥐,牛角包嘅層次好有口感
下次要去繼續試其他唔同款的包