2023-03-14 144 views
元朗多野食就係人都知🤩今日做完野好想食一碗熱辣辣拉麵,所以比我發掘到一間隱世小店,餐廳裝修係比較懷舊日本風,有張木板櫈係門口,可以比客人坐係到等😌拉麵價格比較相宜,而且呢到係有最近好盛行既雞白湯湯底拉麵,食完就當自己去左日本🇯🇵🤣🍴翡翠濃湯 $90呢個湯底唔知大家估唔估到係咩味呢😆應該都多人估芫荽,其實呢個都係雞白湯底,但就再加左菠菜去煮,再加左一小羹菠菜醬😉味道剛好,唔係好濃既個一種,反而有蔬菜既𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡,但一啲草青味都無的,所以可以放心食🤭麵質就相對硬身啲,都幾掛汁;入面配搭既係雞肉,簡單用左黑椒去調味,而且肉質好嫩滑,好好味喎😋🍴靜岡蜜瓜梳打 $22好重蜜瓜味!好正啊🍈食完拉麵飲呢個,嗝一嗝氣,又唔會太甜。

🍴翡翠濃湯 $90

🍴靜岡蜜瓜梳打 $22
好重蜜瓜味!好正啊🍈食完拉麵飲呢個,嗝一嗝氣,又唔會太甜。