La Parrilla Steakhouse

之前約左同朋友食飯,但好似中日韓台泰越都食過哂,所以就想試下啲新野,之後就話不如試下阿根廷菜🤣 因為未食過都客唔係好知係有咩食~🥐Tasting Empanada $220想講就係之前未喺餐廳食過啲pastry,之後見到呢度有個tasting menu,仲話係傳統阿根廷嘢,就果斷叫左!入面有3款鹹點~3款鹹點嘅皮都係整到非常酥脆,但係又唔會過油~第一款嘅餡料係免治牛肉加洋蔥,入面啲洋蔥絲真係炒得好香,然後調味都好足夠,鹹鹹地又有啲肉汁咁~同埋係成個餡料塞爆曬🤩第二款係燒雞加蕃茄莎莎~ 雞肉都係切粒咁樣樣,然後加左少少蕃茄就有啲酸酸甜甜嘅感覺~仲有啲香草味咁~第三款就比較vegan啲~餡料就係以芝士同埋炒洋蔥為主~但係都會有少少三色椒粒粒喺入邊,而啲芝士都係拉到絲㗎🤩但係食完呢個Pastries之後都已經飽左一半😂所以份量真係好足夠🤣🐮Hanger $448我入到嚟先知道原來阿根廷菜係出名食熟成牛扒/牛柳嘅😚所以都唔輸蝕,嗌咗個5成熟嘅hanger~叫完之後冇諗過係咁大份🤩兩個人都根本食唔晒呀~然後個牛扒嘅外皮真係燒得好香脆,仲燒到有啲焦香~所以外脆內嫩嘅口感特別突出!熟嫩嘅程度都啱啱好

🥐Tasting Empanada $220

Tasting Empanada

🐮Hanger $448
Hanger

我入到嚟先知道原來阿根廷菜係出名食熟成牛扒/牛柳嘅😚所以都唔輸蝕,嗌咗個5成熟嘅hanger~叫完之後冇諗過係咁大份🤩兩個人都根本食唔晒呀~然後個牛扒嘅外皮真係燒得好香脆,仲燒到有啲焦香~所以外脆內嫩嘅口感特別突出!熟嫩嘅程度都啱啱好~可以見到入面到粉粉嫩嫩,絕對唔會過熟,所以都唔會韌🥰由外面啡色到入面粉紅色嘅外觀真係好吸引😍然後佢配有六款唔同嘅醬汁,有黃芥末、蕃茄沙沙、pesto等,每個味都各有特色🥰

🍝Chicken Alfredo $208
Chicken  Alfredo

呢個意粉不得了! chicken係雞胸肉嚟~但都醃得好有香草味~完全覺得食雞肉都飽😂但係意粉有啲驚豔左我! 成個意粉雖然冇乜汁,但其實係超級夠味同入味~成個意粉都滿滿嘅橄欖油同埋巴馬臣芝士~意粉同意粉之間係有微微嘅芝士絲拉到出嚟嫁🤩同埋意外地好大份~

成餐啲dish都超級大份超級多~覺得價錢同份量都成正比🥰同埋味道都好唔錯~係都幾值得試嘅阿根廷菜😆

Type of Meal
Dinner