2023-06-06 35 views
位於銅鑼灣,經營13年歷史既凡高餐廳🍴有格調又有氣質高雅感覺,一入到去感覺自己自身於藝術館內❣️好舒服又放鬆😎#銅鑼灣美食#銅鑼灣#香港美食#灣仔#香港餐廳#hkfoodblogger #hkkol #hkfoodig #hkfood #好多款式#健康飲食#美食#相機食先#hongkong #hkig #852food#香港探店#美味#凡高餐廳 #香港必食餐廳#西餐廳#香港西餐俄羅斯野菜湯 .蘋果家園沙律健康嘅雜菜湯,入邊都好多不同蔬菜材料!用上青蘋果🍏黎整沙律🥗特別有噱頭,而且沙律菜好新鮮,每日兩轉新鮮運到🤲🏻蘑菇湯將蘑菇磨成蓉,濃郁地打入湯入邊,令整碗湯很重蘑菇味,鹹到得宜👍🍝意式煎虎蝦蒜片意大利粉(有機橄欖油)厚肉嘅虎蝦,表面上輕輕煎過,啖啖肉,蝦頭好多蝦膏🦐咬落去仲有蝦汁會流岀黎,好Juice🦐雖然意粉冇汁,但配健康有機橄欖油意大利粉,成個感覺好清新🙆🏻‍♀️🍝美國純天然頂級西冷,沙律配日式和風汁七成熟既西冷牛扒🥩上碟已經切好,厚度適中,而且粉嫩嘅肉,煎完仍然鎖住肉汁,上面灑了少少海鹽,味道更自然,令牛味更突出💃🏻🦪🦐海鮮拼盤(跟餐+58)時令活生蠔🦪(1)太平洋虎蝦(3)加拿大翡
位於銅鑼灣,經營13年歷史既凡高餐廳🍴

俄羅斯野菜湯 .蘋果家園沙律
健康嘅雜菜湯,入邊都好多不同蔬菜材料!

蘑菇湯

🍝意式煎虎蝦蒜片意大利粉(有機橄欖油)

🍝美國純天然頂級西冷,沙律配日式和風汁

🦪🦐海鮮拼盤(跟餐+58)
時令活生蠔🦪(1)
太平洋虎蝦(3)
加拿大翡翠螺(1)
澳洲青口仔(2)
全部海鮮🦞都好新鮮,冇腥味,每啖都飲到海水味,真心好鮮甜,而且只係加$58既價錢就可以食到,真心好底食👍推薦🫶🏻

日本茉莉伯爵茶☕️
陣陣既茉莉花味,聞到都有一種放鬆嘅感覺,又可以去除油膩感🤲🏻

跟餐有甜品🍮唔甜又好食,可以畫上句號。