2016-03-17
紅磡火車站 (港鐵站真係唔多順口) 聽落就唔陌生喇 去就真係少 即使去紅館睇演唱會都會選擇小巴或者的士直到 真係好少左轉右轉去火車站今日難得因為私事黎一趟 又咁岩肚餓 真係唔知邊到有食係車站入面枱高個頭一望........哈 就你啦 美心EXPRESS美心平日都少食 可能住既地區無呢個選擇我腦海中PICTURE唔到我需要點咩食物.....最終我選擇左穩陣之中又帶點新鮮感既 「奶黃西多士」配熱奶茶奶黃包 奶黃墨西哥包 奶黃月餅 奶黃糯米糍我都食過喇就係呢個奶黃西多未食過 儲埋張閃卡係常識吧!!呢個差唔多有4cm 厚既「厚多士」真係技驚四座 估唔到快餐店會有呢種厚度既出品 當然如果要用佢同外面出名既西多士相比 係會有差別 首先 蛋醬方面 唔算太厚身 可以話係剛剛好包住左個包既表面 出奇地均勻 抵讚既 因為簿身蛋醬先可以做到香脆效果其次就係塊包喇 當然夠厚感覺係開心既 不過可能塊包非全白包既關係 會唔夠鬆軟同埋硬身中間係奶黃饀 佔左塊包可能得正中間大約50%份量 雖然有少許流心感覺 不過塊包咁大 似乎唔係好足夠喇 再者 佢比既一包糖醬又好似到喉唔到肺咁喇好在佢杯奶茶 唔會太苦澀亦有茶香味 尚
即使去紅館睇演唱會都會選擇小巴或者的士直到
真係好少左轉右轉去火車站
今日難得因為私事黎一趟 又咁岩肚餓 真係唔知邊到有食
係車站入面枱高個頭一望........哈 就你啦 美心EXPRESS 美心平日都少食 可能住既地區無呢個選擇
我腦海中PICTURE唔到我需要點咩食物..... 最終我選擇左穩陣之中又帶點新鮮感既 「奶黃西多士」配熱奶茶
奶黃包 奶黃墨西哥包 奶黃月餅 奶黃糯米糍我都食過喇
就係呢個奶黃西多未食過 儲埋張閃卡係常識吧!! 呢個差唔多有4cm 厚既「厚多士」真係技驚四座 估唔到快餐店會有呢種厚度既出品
當然如果要用佢同外面出名既西多士相比
係會有差別