2018-06-08
期待已久想試ge餐廳, 事先經openrice book o左位20:15兩位用餐準時入座, 店內並冇座滿情況但卻未能安排較入位置用餐, 店員只係話有檯會再轉檯, 心裡疑問店中間有張四人檯而並未有留座ge字句卻不能安排我o地兩位入座, 覺得呢點需要改善, 以免客人有不必要ge誤會, 加上天氣開始熱, 要客人係唔滿座之下坐最近門口ge檯未必有d令人有hard feeling呢晚總共叫o左五樣o野, 奶油蝦, 柚子汁冰菜, 醉雞卷, 一口炸豆腐同菠蘿雪芭奶油蝦 (HKD$188)- 蝦有蝦膏, 洋蔥吸盡奶油味, 唔係食蝦ge專家所以唔識評論肉質, 但係d蝦係幾大隻ge醉雞卷 (HKD$88) - 肉質偏硬 , 冇所想咁好食, 唯酒味唔夠重, "醉"ge味道唔夠出菠蘿雪芭 (HKD$68)- 清新味道, 頗甜, 份量唔多, 典型雪芭口感柚子菜冰菜 (HKD$98) - 出街比較少可以食到冰菜, 好食, 但頗貴一口炸豆腐 (HKD$58) - 香口, 豆腐彈牙, 如果係想食滑口呢隻豆腐未必係你心目中所想果種最後埋單總共$506.8, 已包加一服務費, 未知係我o地唔識欣賞? 定物價真係有
最後埋單總共$506.8, 已包加一服務費, 未知係我o地唔識欣賞? 定物價真係有需要咁貴? 整體而言以晚餐二人份計都頗貴, 未必有下一次再試, 食物唔係唔好食, 但未至於要用呢個價錢去享用