2021-08-26
💛Jenjen Bakery Love @九龍灣📍九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖🤎特濃芝士奶蓋京都焙茶卷蛋 $208自從上個月試完jenjen就翻唔到轉頭 再係8月訂團 見佢芝士奶蓋京都焙茶卷蛋經常都係榜首 身為焙茶控梗係要試下😚首先講下個蛋糕 糕體就算少油都keep到個濕潤感 一d都唔會乾!不過就冇上次咁surprised喇上次個草莓🍓生乳好重蛋香味 講起都掛住🤪然後個cream濃到不得了!!!順滑濃厚 唔會食到粉粒 ☕️焙茶醇厚甘甜但係又唔會有苦澀味 入口就係好重既烘焙煎香味🥰而奶蓋同上次一樣都係咁正😌 奶蓋既鹹香味同濃稠度都恰到好處👍🏼 蛋糕入面仲有朱古力脆脆 估唔到又幾夾喎!多左d口感😋不過如果卷蛋入面有埋厥餅就perfect了 層次感會更高😛😛雖然個人比較鐘意草苺生乳多d 但我想講次次食jenjen都係咁滿足 會想繼續回購 試曬咁多個味😆👅好味:4.7/5💲價錢:3/5🌟性價比:3.9/5 👥服務:4.8/5
💛Jenjen Bakery Love @九龍灣
📍九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖