2020-09-19 48 views
最近我沉迷咗食拉麵,每隔幾日就要食😋唔食就好似有蟻咬咁,囉囉攣!今日又去咗味千拉麵試新口味!我同老公都好鍾意食味千拉麵,因為覺得呢度又平又抵食,而且拉麵份量亦都比較多,有時仲大碗過出邊百幾蚊嗰啲。今日我們叫左豚肉拉麵$58和長崎海鮮拉麵$58,另外叫咗兩款小食,日式餃子$28和香煎蝦餅$38,老公有啲熱氣嗌咗杯仙草奶茶清涼下,而長期手腳冰冷嘅我就嗌左生薑蜂蜜來飲。⭐️長崎海鮮拉麵🍜材料十足用料豐富!有彈牙大蝦🍤有美味魷魚🦑有帆立貝同埋獅子狗卷仲有大量蔬菜🥬同埋湯底都偏向清清地,食落冇咁大罪疚感,啱晒減肥中的我,又可以過下拉麵癮😆⭐️ 豚肉拉麵🍜超級睛😍超過十塊豚肉,食極都仲有,啱晒我老公最鍾意食肉😊而且選取豬頸肉部位,食落夠淋又keep到少少彈性,配埋糖心蛋同埋特龍豬骨湯底,幾乎係我哋每次都會點嘅encore之選!日式餃子🥟當日即叫即煎,底部煎到非常之香脆,一口咬下熱騰騰的醬汁爆發開來,惹味又好味😋香煎蝦餅非常彈牙可口,而且厚度十分可觀,呢個價錢真係好抵食!