2021-08-24
去開深水埗, 梗係順便買吓家品嘢, 玩具街,電子特賣城總會有收穫~ 行到好攰搵地方坐低晚飯。 選擇都有好多, 講開好耐冇食餃子, 便諗起「米亭」。選擇好多,有全日套餐 ,餃子套餐, 飯飯店套餐~餃子全日套餐$58起( 芫茜黑豚肉餃+8)餃子嘅湯底一定要試佢嘅特濃雞湯~ 好懷念那種味道, 有種燉完雞濃縮雞汁味道, 但絕不會過鹹, 返屋企都冇口渴嘅感覺!!「芫茜黑豚肉餃」, 非常大隻, 餡料紮實飽滿, 加入芫茜確令豚肉更加鮮味~ 麵條可揀上海麵或米線。附設的醬菜,前菜同樣增添風味。 菜脯好爽脆又唔辣。 惹味蝦醬微微辣以鹹香為主, 上海麵沾少許吃又幾美味~ 酸蘿蔔條酸爽開胃~另一款全日餐揀了「韭菜豚肉餃子」配「豆乳豚骨湯」, 清甜版嘅豬骨濃湯,亦唔似日式豆乳湯底帶甜, 好有屋企煲湯feel~ 韭菜豚肉餃子餡料同樣飽滿, 豚肉肥瘦適中而且有肉汁, 韭菜好香 非常美味。豆漿似是自家製唔會太甜, 配餃子是最美味,黑豆漿同樣豆味香濃。餐廳增添了多款小食, 炸豬扒尤其吸引 ,飯飯掂餐, 下次可以再來試~
選擇好多,有全日套餐 ,餃子套餐, 飯飯店套餐~
餃子全日套餐$58起( 芫茜黑豚肉餃+8)
麵條可揀上海麵或米線。