2024-05-26 416 views
黎到西營盤呢間好Cozy既小酒吧, 帶有型格文青風, 仲有一幅黑膠碟牆, 坐係梳化度同朋友飲下野好Chill😌 酒類方面會以雞尾酒為主, 配搭方面都相當特別, 店員會好用心咁同客人介紹同推介唔同款式👍🏽Pricky Lychee🍹($130)接骨木花配上荔枝, 用左Gin 去做基底, 面層灑左少量既藤椒碎, 味道相當突出, 令我諗起火鍋既味道, 係一款幾值得試既雞尾酒🤩28th Street Manhattan🍸($130)一杯用左普洱茶底去調製既Martini帶有淡淡橙香,普洱茶底微微透出, 酒精味道算高, 後勁帶有微微既肉味, 係幾特別既一杯雞尾酒😍雖然舖頭細細, 6點令去到唔多人既時候靜靜地同朋友傾下計飲返杯, 見到有啱既黑膠想聽可以同老闆講聲, 西營盤又多一個好去處😉

Pricky Lychee🍹($130)

28th Street Manhattan🍸($130)

2024-05-25
$130 (Tea)