2021-06-19 433 views
之前喺銅鑼灣食過蕃茄仔,估唔到而家喺九龍灣開咗分店,實在太好了!呢間主打係蕃茄湯,每日新鮮熬製濃湯,湯入面有粒粒嘅蕃茄蓉,鍾意蕃茄嘅人都會鍾意呢個湯底,因為蕃茄味好濃,今日去都仲係叫試業中,但係都已經唔少人,我喺餐牌發現有一個叫做特級牛魔王,之前喺銅鑼灣冇呢個餐,一於試吓呢個特級牛魔王。特級牛魔王入面有牛骨髓、和牛肉丸、和牛展、牛肩胛,一上菜見到一個超大嘅牛骨係碗入面而且滿滿嘅骨髓,因為太大嚿所以要用手食,牛展都好香唔會幾韌,肉丸好重牛味但唔算好實,刀削麵厚身可以掛到好多蕃茄汁,整體來說都不錯, $128一碗可以試一次,因為都唔算平
2021-06-18