2021-10-12
唐宮小聚曾經係我幾鍾意嘅餐廳之一,可惜隨住越來越多啱口味菜式下架,已經越來越少幫襯。手頭上仲有少量coupon年尾到期,啱啱好呢次用完應該都會停一停。-🍖沙田乳鴿 $39男朋友最愛,每次嚟都堅持一人一隻唔肯share😃乳鴿係呢度嘅招牌菜,基本上係每枱必點。肉質嫩滑又有油香,對得住招牌菜頭銜有餘😎-🥘炒蝦腸粉 $89是日MVP🏆 XO醬辣辣地好惹味,大蝦爽口彈牙有調味,整體配搭有驚喜,再嚟唐宮會encore👍🏻-🍍火焰菠蘿 $139試新野,呢個其實係紅咖喱炆牛肋條,上枱嘅時候會點火,名副其實🔥🍍!另外加左$19白飯諗住撈咖喱食一流,點知原來無乜汁🤦🏻♀️好在牛肋肉份量都唔少,咖喱滲入左菠蘿香味幾特別唔會唔夾。呢道菜整體質素不過不失,試一次🆗-總結:有特色中式點心小菜,希望可以保留或者出返更多啱我口味嘅菜式🙉整體還是推薦的✔️
🍖沙田乳鴿 $39
🥘炒蝦腸粉 $89