2021-12-29 156 views
📍令和居酒屋 - 旺角-呢間人氣黃店居酒屋長期滿座 大家黎之前記得book枱📞-🔸煙燻火雞椰菜沙律普通撈左黑醋汁既沙律菜 幾大兜 純粹填肚用🤣-🔸芝士煙肉焗廣島蠔呢碟好有驚喜 隻蠔好大隻好鮮甜 一啲都唔腥 texture好滑溜 質素非常高!建議大家可以order蒸蠔 鮮味應該更加出🦪-🔸炸物拼盤(芝士雞肉丸子、魷魚軟骨、雞皮餃子)雞軟骨就食得多 魷魚軟骨真係第一次食 炸到好香口惹味😋 入面好爽口 點埋沙律醬食送酒一流🍻雞皮餃子都幾好食 油香十足用雞肉搓成既丸子入面包左芝士 一咬就爆漿 但個人認為有啲漏🙌🏻-🔸石燒鮑魚拼美國安格斯牛扒牛扒份量十足 仲有專人幫大家燒埋👨🏻‍🍳師傅好friendly 係燒既過程入面仲會同我地吹水講笑 好健談 可惜牛扒生熟程度控制得一般 我地order左三成熟但end up得到既係9成熟🥶 所以肉質有啲老同埋韌 但都仲保留到少少肉汁既~至於鮑魚就燒到啱啱好😋 鮮味之餘非常嫩口 加上燒汁甜甜地幾惹味!-🔸鮮檸檬威士忌梳打 🍋上碟既時候幾驚艷下 有十幾片冰檸檬插左係度 夠晒gimmick✨現場見到每枱都有嗌呢杯野飲!開頭飲呢杯野既時候得淡淡既whisky味 酒味唔
📍令和居酒屋 - 旺角
呢間人氣黃店居酒屋長期滿座 大家黎之前記得book枱📞
🔸煙燻火雞椰菜沙律
普通撈左黑醋汁既沙律菜 幾大兜 純粹填肚用🤣
🔸芝士煙肉焗廣島蠔
建議大家可以order蒸蠔 鮮味應該更加出🦪
🔸炸物拼盤(芝士雞肉丸子、魷魚軟骨、雞皮餃子)
雞皮餃子都幾好食 油香十足
🔸石燒鮑魚拼美國安格斯牛扒
牛扒份量十足 仲有專人幫大家燒埋👨🏻‍🍳
🔸鮮檸檬威士忌梳打 🍋
現場見到每枱都有嗌呢杯野飲!
開頭飲呢杯野既時候得淡淡既whisky味 酒味唔算好濃烈 檸檬慢慢溶冰後 杯酒變得酸酸meimei就比較好飲
總結 雖然價錢唔係特別平 但勝在氣氛唔錯 而且食物質素頗高 啱晒一班人聚會飲酒吹水🗣