十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
相信大部份人選擇朋友聚會約食飯都好鍾意成班走去打邊爐,無論咩季節都好,最鍾意一定係一齊圍住個邊爐打,所以今次介紹既係間以傳統裝修為主既火鍋店 - <十下>,位於銅鑼灣登龍街既樓上舖,地點非常方便👍🏻👍🏻今次上去試既係店舖推介既 二人套餐,當中包含既火鍋料都唔少,就連揀個湯底都會令我地呢啲有選擇困難症既人都唔可以點好😅🤣🤣最後我地兩人決定揀個鴛鴦鍋,揀左 |十下麻辣大紅鍋| 同 |清燉山藥菌菇湯|,咁樣食啱啲想食辣同唔食得辣既人👍🏻🍴十下麻辣大紅鍋望落好紅好辣,但食落並無想像中咁辣,特別一提當中既豆卜非常入味,完完全全吸曬啲麻辣湯味😋🤤🤤🍴清燉山藥菌菇湯食食下辣想舒緩下,呢個山藥菌菇湯夠曬清,當中有好幾款唔同既菌菇加上湯底既山藥藥材味,食落味道唔錯👍🏻套餐包含既配料都算多:1️⃣寬冬粉2️⃣大力刀手切牛3️⃣鳳城水餃4️⃣花雕雞嫩肉5️⃣流心粟米丸6️⃣果皮魚蛋7️⃣三寶滑(墨魚,蝦,牛)8️⃣貢丸9️⃣鴨血🔟響鈴1️⃣1️⃣蔬菜拼盤🔎溫馨小提示,呢度只不過係套餐包含既配料,餐單上仲有好多其他湯底同配料俾大家慢慢揀!🤗
🍴十下麻辣大紅鍋
🍴清燉山藥菌菇湯
套餐包含既配料都算多:
二人套餐
2019-03-16
$325 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event