2021-09-27 1006 views
好耐之前食過胡爐,覺得佢係一間食材高質嘅火鍋店。喺大趨勢之下原來而家都稍為改變左模式,做一個半放題嘅火鍋,包括定量提供既海鮮拼盤及肉類拼盤等,講真其實放題都食唔到好多嘢,我比較重質不重量,所以半放題認識比較適合我!我哋今日比較早到, 7:30前離座有優惠價$238 ,都幾抵!任點火鍋料嘅選擇都唔少,如果想再特別啲仲可以加錢叫單點火鍋料~坐低之後揀咗湯底,店員就先送來一隻大大隻嘅麵包蟹,蟹蓋入面超級多膏,鍾意食蟹膏嘅人岩晒,真係有驚喜!我哋揀咗出邊比較少見嘅卜卜蜆鍋,湯底入面加入左大量嘅黑白胡椒,非常濃郁,蜆肉亦都新鮮,我哋食晒所有蜆之後就可以加湯打邊爐。時令海鮮拼盤,睇得出選材優質,唔係任叫嘅質素果然係高啲!肉類拼盤包括有澳洲和牛、牛舌芯片及黑毛豬豚肉,鍾意食牛舌嘅我就最愛牛舌心,因為係成條牛舌入面最嫩滑嘅部份!其餘嘅和牛及黑豚肉片都好有肉香味。套餐提供嘅仲有手工丸餃拼盤,全部都係餐廳自家製作,食材用料嘅質素及製作都顯出餐廳有用心做好食物!食到嚟呢度其實我哋都已經有七至八成飽,其餘嘅任點火鍋我哋只係略為叫咗啲豆腐及蔬菜類就已經好飽啦
好耐之前食過胡爐,覺得佢係一間食材高質嘅火鍋店。喺大趨勢之下原來而家都稍為改變左模式,做一個半放題火鍋,包括定量提供既海鮮拼盤及肉類拼盤等,講真其實放題都食唔到好多嘢,我比較重質不重量,所以半放題認識比較適合我!

時令海鮮拼盤,睇得出選材優質,唔係任叫嘅質素果然係高啲!

2021-09-26
$300 (Dinner)
  • 時令海鮮拼盤
  • 手工丸餃拼盤