2017-12-23 1142 views
阿拉丁咖哩屋🧞‍♂️聖誕唔一定要食西餐,食下印度野一樣咁有feel🥘🍛響銅鑼灣既樓上小店,坐位唔算好多,但環境寧靜、坐位寬闊餐牌上既食物太多唔知點揀好既話,餐廳整左幾個2人晚餐👫容易d揀🤣嗌左「特式推介」$188首先緊係有🍛咖哩雞🐥一黎到已經覺得好香!最初唔覺辣,但越食越濃味越辣!雞件約有5-6舊,都算滑,仲有舊入味薯仔🥔胡椒薄脆🍘亦都係印度餐常見,呢塊薄脆唔算好大,但係唔油,好脆,亦有胡椒香味跟住有呢個香炸雜菜🥗原本覺得怪怪地,菜都攞去炸,但原來係薯仔撈左少少菜,整做一粒粒去炸,好似薯餅咁,青咖哩醬好辣🍵,但中意食既人會話惹味另一主角咖哩香菇青豆🍄,呢個咖哩同咖哩雞果個唔同,無咁辣,椰汁味重d、香料味少d飯方面可以揀特色印度香飯🍛或者白飯🍚,黎到點都叫香飯啦!其實係黃薑飯,但黃薑味唔重,飯粒比平時食開既長同埋煙韌,都幾好食最後緊係印度烤餅🌮,有三大塊,比想像中厚身同埋軟熟,唔脆唔硬,點咖哩食好夾😋不過烤飯既邊都有少少烤焦左套餐跟2杯野飲,咖啡奶茶☕️,亦可以加$轉其他,我加左$8要杯特色酸乳🥛,無冰,比平時飲既乳酪厚身少少店員係印度人,但識講純正流利廣東話👍🏿2個人食 每個唔洗$100
阿拉丁咖哩屋🧞‍♂️

聖誕唔一定要食西餐,食下印度野一樣咁有feel🥘🍛
響銅鑼灣既樓上小店,坐位唔算好多,但環境寧靜、坐位寬闊
嗌左「特式推介」$188
首先緊係有🍛咖哩雞🐥
咖哩雞
胡椒薄脆🍘
胡椒薄脆
跟住有呢個香炸雜菜🥗
另一主角咖哩香菇青豆🍄,
咖哩香菇青豆
呢個咖哩同咖哩雞果個唔同,無咁辣,椰汁味重d、香料味少d
飯方面可以揀特色印度香飯🍛或者白飯🍚,黎到點都叫香飯啦!
最後緊係印度烤餅🌮,
印度烤餅
無冰,比平時飲既乳酪厚身少少
店員係印度人,但識講純正流利廣東話👍🏿
2個人食 每個唔洗$100 (無加一)真係好抵而且質素唔錯!
咖哩雞
胡椒薄脆