2024-08-10 110 views
📍觀塘 Horizon不嬲都知觀塘工廈嘅區域好多隱藏正食店🫖,而甜品店就更加多🧁。今日就嚟到位於開源工業大廈嘅一間新開卷蛋專門店,入面嘅裝修非常之簡潔,但又超有設計感😽。對於鍾意打卡、食甜品嘅朋友,呢一間餐廳一定係一個best choice🤍。而且佢除咗堂食之外,仲有外賣可以選擇,而且更加可以訂製生日蛋糕,有唔同人數可以選擇,唔使擔心約朋友出去會食唔晒,但係因為係新鮮製造,而且係選用當季當造嘅食材,例如士多啤梨就淨係會冬天先可以提供,所以店主都提醒我如果要訂蛋糕,要早少少同返佢哋講,或者提早查詢定🫰🏻。焦糖奶醬香蕉lotus卷蛋今次試咗佢呢一款卷蛋,入面係採用咗香蕉加奶醬,以免頭有一層香濃嘅焦糖。整體嚟講味道唔會過甜,而且非常有特色,奶醬同香蕉亦都好夾,而且因為係新鮮製造,所以卷蛋口感好幼滑,唔會有雪咗好耐嘅感覺。🙂‍↕️開心果牛乳今次真係第一次飲開心果味嘅牛乳,呢個飲品係有三層,最底嗰一層係開心果肉,中間係牛乳,上層仲有一個奶蓋🐮。店長仲好好咁提醒我哋飲之前要攪勻佢,果然層次非常豐富,而且味道好夾,仲要有啲開心果肉嘅口感,超讚❣️。
📍觀塘 Horizon

焦糖奶醬香蕉lotus卷蛋