2023-08-15 518 views
出街拍拖嘅情侶們,總會去過葵廣,旺中,太安樓等等嘅地方去掃街。早兩日拖住女朋友到葵芳睇戲,但係睇戲前又唔想飲咁大杯嘢。你知啦,人有三急!戲院好鬼恐怖㗎嘛👻行下行下就經過一間賣咖啡既新店 - FREE D COFFEE平時我有飲開Latte,但係香港好少飲到呢一類特色咖啡,見佢number one first choice正正就係一杯椰奶咖啡,其實離遠聞就已經聞到咖啡味,見到張相嘅圖片後,我就已經開口order咗杯嘢 ”你好椰“。飲落去嘅第一啖真係好衝擊好rich,椰奶香味就好似平時食開椰汁糕,伴隨而黎就係咖啡嘅香味,每一啖都係味蕾同鼻腔之間充斥住兩種味道,但係兩者之間又真係好夾!而且口感飲落去好滑。☕☕☕☕☕/☕x5然而女朋友叫咗一杯“老闆正西.柚”,其實係一杯西柚汽泡咖啡,我當然唔會放過試味嘅機會😛佢比較似Americano 配上西柚果汁,如果喜歡飲咖啡豆烘焙得冇咁燶,比較生少少帶酸味,呢一杯好成功將酸味放大,當然唔係酸到好似飲橙汁檸檬汁咁,但係慢慢dap真杯野既味道,絕對飲得出佢嘅層次。☕☕☕☕/☕x5

☕☕☕☕☕/☕x5
你好椰

☕☕☕☕/☕x5
2023-08-13
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
你好椰
  • 老闆正西.柚