2017-01-27 1163 views
Starbuck特意將這間咖啡室打造成懷舊路線, 大玩五六十年代香港冰室感覺, 報章雜誌已報導左好耐, 不過我地直到今天才有時間試地方比較隱蔽, 需落足眼力才找到, 要在商業大廈搭, 或在另外一邊(煤氣燈嗰邊)沿樓梯落我地搭電梯上, 好不容易才找到入口, 不過一入到去, 真的返回五六十年代, 舊式卡位、吊扇、模仿五六十年代嘅街景不過美中不足是燈光太昏暗, 感覺有點陰森, 同埋影相比較困難, 雖然佢貼住“請亂拍照”這裡賣香港特色小食如紅豆砵仔糕, 紅豆蛋糕等, 咁我當然點這些特色小食試, 叫埋杯 mint mocha, 簡直搞到時空大錯亂, 在冰室飲starbuck 食紅豆砵仔糕😅不過食後評語是所有香港特色食物都是有樣無味, 若果要食香港特色小食都是幫襯街邊檔,好味些