2022-10-25 1281 views
墨西哥菜對香港人嚟講比較出名都離不開Nachos同Tacos, 呢間小店都有提供, 不過今次就主力食Tacos叫咗2款Taco, 每款預設2件啱哂2個人分享(左) Dodger Stadium Taco 芝士牛肉片墨西哥餡餅用咗炒香薄片肉眼牛肉, 加埋芝士配牛肉本身已經係不敗嘅組合, 夾埋洋蔥同羅馬生菜解膩(右) North Hollywood Taco 泰式烤雞墨西哥餡餅泰式烤雞加上青瓜絲、椰菜、蕃茄同埋沙嗲花生椰子醬, 好有食緊泰式沙嗲串感覺, 用墨西哥薄餅tortilla代替印度薄餅NaanMonster Taquitos (6pcs) 勁量墨西哥捲夾餅 原本想再多叫幾款taco試試, 見到捲夾餅(Taquitos)有2件同6件叫, 6件monster級別仲有特別多材料就試試佢, 一樣都係用tortilla, 不過就捲住慢煮手撕豬肉, 上面加上大量芝士、牛油果蓉、sour cream同醃墨西哥辣椒, 相當複雜嗁惹味, 下面仲有豆泥, 拎起芝士仲會拉絲, 超滿足試埋墨西哥啤酒, 除咗Corona仲有Pacifico Clara, Pilsner style平易近人易入口另外佢哋仲有
Taco
叫咗2款Taco, 每款預設2件啱哂2個人分享

印度薄餅Naan
Monster Taquitos (6pcs)
墨西哥捲夾餅
Pacifico Clara
另外佢哋仲有好款辣醬可以加, 試啱仲可以買走, 個人覺得就算係XXXTRA都唔算好辣, 整體都係偏酸, 反而El Yucateco嘅black有啲smoky同bbq味有驚喜
$170 (Dinner)
Taco
Monster Taquitos (6pcs)
墨西哥捲夾餅