今次嚟到北角試下一間特色西餐和甜品,餐廳位於北角城市花園內,餐廳佈置得好似熊仔樂園咁,好多打卡位,同埋好多啤啤毛公仔又大又細,毛公仔都好乾淨,座位都有幾款唔同嘅選擇,有梳化位,喜歡啤啤熊的一定不可以錯過,食物方面都非常好,味道和擺盤都好好, 還有就係全部甜品都是自家制的,小店加油 😘燒牛舌溫泉蛋飯 加配韓風牛舌我哋揀咗牛舌溫泉蛋飯,牛舌燒得好香,裏面仲係好juicy的,軟得嚟有少少咬口,係我鍾意嘅口感,溫泉蛋煮得剛剛好,篤穿佢漏啲蛋汁出嚟好自癒,撈埋啲日本米一齊食,好正另外我們點餐嘅時候加配了韓風牛舌,這個牛舌是冷盤嚟的,佢係用了特製嘅醬料醃製而成,酸酸微微,入口都幾得意 😊香草羊架配薯蓉 (upgrade咗做薯角)另外我哋就揀了羊架配薯角,羊架有三大塊,塊塊都好多肉,醃製得好好,唔會話好重味冚曬羊嘅味道, 火喉控制得好好,啲肉好軟熟,薯角係即叫即炸,炸得好香脆,裏面亦有好多薯肉,擺盤都相當好,好似高級西餐咁 🤩芝士慕絲熊仔蛋糕之後甜品我哋選了芝士慕絲熊仔蛋糕,佢係一個cream cheese嘅蛋糕,好濃鬱嘅芝士味,好軟滑,看住睡覺嘅熊仔,真係唔忍心吃 🥹茉莉花茶 & 伯爵茶最後飲返杯

燒牛舌溫泉蛋飯 加配韓風牛舌

香草羊架配薯蓉 (upgrade咗做薯角)

芝士慕絲熊仔蛋糕

茉莉花茶 & 伯爵茶
最後飲返杯花茶和伯爵茶,可以一路慢慢飲,一路欣賞餐廳嘅佈置,仲可以週圍打卡,當然傾計亦都冇問題,可以好chill,relax咁好好enjoy 這一餐飯,好完滿 🤗