2021-11-11
這間大澳德發位於銅鑼灣謝斐道係一間食中菜嘅店舖,而店舖環境係有兩層格局🤔,佢嘅風格好有懷舊的風味,坐著感覺都好寬鬆舒適😙,尤其是佢嘅店員對待客人招乎都好有禮貌😀!.特價孖寶B $268頭抽乾煎海中蝦酒香凍鮑魚4隻 這兩款孖寶賣相相當之吸引😲,呢款海中蝦睇見都好想食🤔真係睇得吓,佢嘅蝦肉肉質都好爽口又夠鮮味😋,尤其是店家秘製烹調令到中更加野味🤔!同時呢一款凍鮑魚賣相又有特色🤔增添食慾,係一款凍食,食到入口好有酒香味😙,口感煙韌爽口彈牙又有口感🤔,啖啖都有酒香味道😋,真係好特別👍!.豉椒炒花甲 $128呢一碟炒花甲色香味俱全😙😋夠哂穫氣,賣相睇得吓好有別的風味🤔,食到入口好香豉椒味😙味道都好惹味😋,花甲完全入哂味味道十足又夠軟滑!.菠蘿拔絲咕嚕肉 $158真係好有創意打破全統死板烹煮味道相當之唔錯😋酸酸甜甜,外脆內腍又有咬口🤔,如果稍為甜度減番D甜度更加好味😋!.德發招牌炒飯 $108賣相望著都幾好🤔,粒粒金黄食到入口又有口感😋軟硬適中,尤其是店家用咗不同嘅配料,令到炒飯帶有點脆口口感味道更加好食🤔😋,而佢嘅炒飯比起以往更加好食👍!.*我覺得環境食物質素都唔錯,好值得一試👍*
特價孖寶B $268
頭抽乾煎海中蝦
酒香凍鮑魚4隻
豉椒炒花甲 $128
菠蘿拔絲咕嚕肉 $158
德發招牌炒飯 $108
*我覺得環境食物質素都唔錯,好值得一試👍*