2007-07-10 4 views
今晚同女友到左荷理活商場行下並想試下某d 特別既食品見到潮客並唔係潮樓/ 潮館咁就走入去試下睇門面都唔錯, 係黑左d 姐, 唔多似潮式feel入到去坐低就有4 杯茶(我諗係功夫茶之類呱) 送上一個字: 淡!!睇餐牌期間個待應不斷sale 貴價菜式而最終我地只係叫左個"蜜桃菠蘿咕嚕肉" (因為已經唔多滿意佢地態度)上菜了, 份量好少(大約十數件既咕嚕肉, 幾塊配菜)醬汁唔酸唔甜, 唔知想點咕嚕肉第一啖食覺得幾特別, 佢好似手打肉丸再去炸咁, 炸粉又唔太多, 第一個感覺算唔錯. 當仔細食落去時, 就發現肥豬肉(類似豬油粒咁既物體). 一粒裡面大約1/3 都係肥既物體, 一碟裡面夾出黎既多過食配菜(蕃茄, 洋蔥, 青椒) 都太新鮮, 無鮮味埋單時既態度更差待應走過黎收野時問"你地係唔係只係叫左一碟菜咋?"俾左錢之後更一句"多謝" 都無講整體真係十分唔掂
今晚同女友到左荷理活商場行下
並想試下某d 特別既食品
見到潮客並唔係潮樓/ 潮館咁
就走入去試下
睇門面都唔錯, 係黑左d 姐, 唔多似潮式feel
入到去坐低
就有4 杯茶(我諗係功夫茶之類呱) 送上
一個字: 淡!!
睇餐牌期間
個待應不斷sale 貴價菜式
上菜了, 份量好少(大約十數件既咕嚕肉, 幾塊配菜)
醬汁唔酸唔甜, 唔知想點
配菜(蕃茄, 洋蔥, 青椒) 都太新鮮, 無鮮味
埋單時既態度更差
待應走過黎收野時問"你地係唔係只係叫左一碟菜咋?"
俾左錢之後更一句"多謝" 都無講
整體真係十分唔掂