2022-06-12 29 views
上環居酒屋 HH買一送一🍻星期五Happy Friday 就梗係要去HH啦🍻🍻🍻 今次朋友介紹上環Akvo酒店呢間日式居酒屋,依家HH買一送一,所以叫再叫咗啲小食試試~ 📍HH買一送一佢地有呢隻貓頭鷹日本手工啤,另外再推薦呢隻甜蕃薯啤勁得意,買一送一真係好抵~📍東風螺 $98用清酒浸住每隻啖啖肉肉質清爽彈牙送酒一流!📍日式池魚仔 $58炸漿薄身,魚冇骨,味道唔錯,又夠香口,用嚟送酒真係冇得彈📍海葡萄海草沙律 $68先點個開胃沙律,海葡萄同海草嘅爽脆口感,喺炎炎夏日食就最適合不過📍日式胡麻茄子 $48茄子唔會整得太淋太硬👍🏻配上胡麻醬,好好味😋📍明太子炒蘆筍 $98細細粒嘅明太子,口感非常綿密,加上爽脆嘅蘆筍,入口濃郁惹味叫完啲小食,我哋專登仲加咗呢個鎮店之寶—淼屋火焰雪甲羅燒📍淼屋火焰雪甲羅燒 $168呢個不得了,其實我會話佢唔係一個甲羅燒,我會形容佢係蟹肉甲羅盛!!入面啲蟹肉多到嚇死我 😵‍💫😵‍💫黎到之後,店員將酒倒入蛋白再點火之後撈勻擺去塊餅到食~~ #大口在上環#上環美食#打卡餐廳#打卡美食#上環居酒屋#上環happyhour#日本手工啤#手工啤#topcitybiteshk#
上環居酒屋 HH買一送一🍻

📍HH買一送一

📍東風螺 $98
用清酒浸住每隻啖啖肉肉質清爽彈牙送酒一流!

📍日式池魚仔 $58
炸漿薄身,魚冇骨,味道唔錯,又夠香口,用嚟送酒真係冇得彈

📍海葡萄海草沙律 $68

📍日式胡麻茄子 $48
茄子唔會整得太淋太硬👍🏻配上胡麻醬,好好味😋

📍明太子炒蘆筍 $98
細細粒嘅明太子,口感非常綿密,加上爽脆嘅蘆筍,入口濃郁惹味

叫完啲小食,我哋專登仲加咗呢個鎮店之寶—淼屋火焰雪甲羅燒

📍淼屋火焰雪甲羅燒 $168
之後撈勻擺去塊餅到食~~

#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#like4like#followme#photooftheday#foodoftheday#ufoodphoto