2016-02-21 400 views
新年一定要食榚!先前經朋友買落特價年榚劵!東海堂出嘅年榚唔係傳統款式,創新啲! 我在換領劵最後一日去分店換,店員好爽手攞比我,兩種榚都係長方形,真空包裝,外面加個紙盒!店員會提醒在食用限期前食!(因為個期唔長,我5/2攞,14/2就到期!) 紅豆金栗年榚:工人姐姐用蛋汁煎,外面微香脆,紅豆同栗子炆得透,榚身彈口,甜得來唔似年榚,似食日式和果子! 木 紫薯黑糖年榚:未煎嘅賣相本來唔錯,媽媽唔落蛋煎,一煎就出事!榚變得好深色兼變晒型,保持唔到長方,結果好像「排泄物」賣相真係趕客!食落味道其實唔差,煙韌又有啲爽口紫薯!特色年榚有驚喜!不過就要睇下煮嘅手勢!

特色年榚有驚喜!不過就要睇下煮嘅手勢!
2016-02-13
$60 (Other)