2022-11-13 405 views
💛 #大坑 @chinjorfantong今日同朋友去咗港島行山,之後就去咗大坑食嘢😚 本身諗住飲杯咖啡,經過呢間「 #前座飯堂 」見到啲裝修好特別就入咗去食嘢😆🐥 泰式手撕雞米線/ 紅薯粉 ($88)一google search呢間餐廳,見到個lihkg post話要小心呢間黃店,因為太好食,所以我就叫咗🤣🤣 呢度除咗揀米線或薯粉,都可以選擇兩樣叫晒,我就叫咗兩溝試晒😚 薯粉煙煙韌韌,米線吸咗啲湯比較軟腍入味😋 除咗「辣度」,米線嘅「麻度」都可以自由選擇㗎🤩 手撕雞真係超級滑,好好味😋👍🏻🐣 麻醬雞絲涼拌米線 ($78)朋友叫嘅麻醬米線好香,手撕雞一樣係超香滑😚🐤 醉雞翼 ($38/4隻)清涼嘅花雕醉雞翼,酒味香而唔會太濃☺️ 雞肉好多好實淨👍🏻
💛 #大坑 @chinjorfantong

泰式手撕雞米線

🐥 泰式手撕雞米線/ 紅薯粉 ($88)
麻醬雞絲涼拌米線

🐣 麻醬雞絲涼拌米線 ($78)
朋友叫嘅麻醬米線好香,手撕雞一樣係超香滑😚
醉雞翼

🐤 醉雞翼 ($38/4隻)
清涼嘅花雕醉雞翼,酒味香而唔會太濃☺️ 雞肉好多好實淨👍🏻

2022-11-13
Type of Meal