2024-01-23 17 views
我以前經常都會去台灣旅行,可以探下當地朋友之餘,最鍾意就係掃街食夜市小食,不過自從疫情之後都暫時都未安排到時間飛過去玩,好彩而家響香港都一樣可以食到台式美食 ╭★鹽酥雞粒滷肉飯鹽酥雞粒炸得外脆內嫩,配上滋味滷肉,肥瘦適中,好味道╭☆紅燒腱心牛肉麵純牛骨湯湯底非常濃厚,牛肉入味口感軟腍,麵質煙韌彈牙,啖啖都充滿台灣風味 ╭★水晶台式咖啡咖啡入口順滑,奶味香濃,加上水晶粒粒令口感進一步提昇,飲到停唔到口╭☆外婆家豆乳豆漿味道濃郁又唔會太甜,會不定時更換樽款,大人小朋友都見到都鍾意店舖仲有唔少靚靚打卡位,而且亦都有台灣伴手禮可以選購,我一見到盒三星蔥蛋卷就忍唔住要帶返屋企

╭★鹽酥雞粒滷肉飯
鹽酥雞粒炸得外脆內嫩,配上滋味滷肉,肥瘦適中,好味道

╭☆紅燒腱心牛肉麵

╭★水晶台式咖啡