2023-05-21
大埔真係唔係成日去😆,今次都係因為要幫同事才入去😅。同事見我咁辛苦就決定帶我食返啲好嘢🥰,佢帶咗我去東昌街嘅Homeland。入到舖頭裝修非常之有特色,有兩層高,就叫左兩個Dinner set,其中香城和牛漢堡🍔配薯條🍟,真係超級推介!和牛🐃7成熟,飽滿牛肉汁,肉香味好足,夾有芝🧀同沙律醬,味道極配!另一個主食係墨西哥芝士餡餅🥙,裡面有好多芝士🧀,幾多幾特別嘅菜,入邊有三色椒🫑,而且食落去辣辣地,仲有濃濃嘅芝士🧀。其次配菜叫咗三文魚沙律🥗,仲有呢間舖頭秘製嘅龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。配菜叫左牛油白酒蒸青口🦪,青口好新鮮,配上牛油🧈香味,非常好惹味🥰。冬陰功炸雞翼 ,最推薦係尅雞翼炸得啱啱好,肉質飽滿🥰,而且配上冬陰功味,酸酸甜甜,真係一流!最後益左2️⃣杯野飲,草莓🍓梳打多多同埋青檸水果梳打多多,兩杯都有好濃既水果味😍,好fresh,飲完覺得好清爽😋。