2021-12-13
今日去咗銅鑼灣呢間新開嘅蠔吧 佢哋嘅蠔每一日都係由日本新鮮直送 保證食落口嗰一刻都仲好新鮮鮮甜 而且選擇仲要好多添🥰一場泥到 我哋試左多款特別生蠔食品:1. 牡蠣 生蠔有多款不同toppings 我哋今次就試咗三款🥰 分別係海膽牛肉清湯啫喱 大葉啫喱同柚子啫喱🤤 生蠔用上浦村蠔 口感清爽鮮甜🦪 三款入邊我哋最鍾意嘅係海膽牛肉清湯 同生蠔口味最夾👍🏻2. 燒牡蠣 燒蠔就揀咗三重芝士同埋香草牛油 燒過嘅生蠔蠔汁爆發🤤 兩款口味都好惹味😍3. 吉列廣島蠔 好大隻 香脆嘅吉列蠔點沙律醬perfect match🤩4. 蒜片欖油生蠔 每粒生蠔都非常飽滿 充滿蒜片同橄欖油嘅香味👅5. 蒜片欖油生蠔意大利粉 加咗辣椒所以意粉更惹味 仲要有五隻超大隻生蠔🤩6. 汁燒鰻魚 鰻魚非常大件👍🏻 醬汁惹味7. 天婦羅明太子 用紫蘇葉包住明太子炸 非常好食 😋8. 沖繩雜果威士忌梳打 雜果配上威士忌梳打味道唔會太甜 亦適合配生蠔🌟
一場泥到 我哋試左多款特別生蠔食品:
6. 汁燒鰻魚 鰻魚非常大件👍🏻 醬汁惹味