2022-07-29
其實之前已經食過一次,個時都係同朋友食飯,今次就唔同啦,帶埋小朋友一家大小齊齊食😋😋😋呢間比利時🇧🇪餐廳,好有特色,包括內外裝修都感覺係舒服同華麗!餐廳內嘅位置雖然有少少暗,但每張枱都好貼心有盞小燈仔俾你嘅😃😃今次帶住小朋友,係屋企已經將電話叉足電怕佢地會悶,但去到都好有驚喜,每位小朋友都可以有一份圖畫比佢地畫🖍🖍解決咗大人嘅煩惱💕我地今次order咗幾款嘢食,大人同小朋友都食得❣️🔸招牌忌廉青口 House Mussels青口係呢間餐廳嘅招牌菜,其實每逢星期一5點後都有任食!共有六款口味,我哋嘅小朋友都喜歡忌廉汁,所以揀咗佢地啱食同最熱門味道,隻隻肥美的青口,肉質軟滑鮮甜,order咗1kg都唔夠食😅😅🔹香蒜橄欖油意大利麵spaghetti Aglio & olio用上橄欖油炒香蒜意粉,其實本身有辣椒碎嘅,餐廳都好貼心安排,同我哋講有小朋友食不如走辣,濃濃嘅香蒜味,又健康小朋友都鍾意👍🏻🔸經典牛扒薯條classic steak frites牛扒亦都係呢間餐廳嘅主打招牌菜,我哋揀咗配薯條嘅黑安格斯牛,味道特濃特香,大人享受牛扒、小朋友就可以瘋狂食薯條🍟🔹瑪珞麗特披薩pizza margh
我地今次order咗幾款嘢食,大人同小朋友都食得❣️
🔸招牌忌廉青口 House Mussels
🔸經典牛扒薯條classic steak frites
🔹瑪珞麗特披薩pizza margherita
呢個披薩🍕不得了!手功麵糰,蕃茄醬底配合香濃嘅水牛芝士,個味道同口感真係💯
我地其實唔算order好多嘢食,但竟然係⋯食⋯唔⋯哂😱😱😱,份量多到呢😂😂😂再加上我地大人🤭🤭🤭都有order到Hoegaarden飲番2杯先,滿足感十足,下次都可以再約埋三五知己再食過,天氣無咁熱仲可以坐!