2020-05-16 535 views
茶餐廳既海鮮飯,你覺得有咩配料?雪蝦、蟹柳、魷魚🦑、魚柳?我本身都認為得呢D!但呢間餐廳既有D唔同!我同事話呢間餐廳既海鮮飯份量好大,一上菜後我自己都嚇左一跳😂😂!有一個蟹蓋、3-4隻蜆、5-6隻東風螺、兩隻蝦、一個蟹鉗同蟹腳。醬汁因爲係有薑蔥爆過,個汁都有D味,同白飯食都幾夾!如果你係好鐘意食海鮮🦀既人,呢個飯一定好岩你!不過我公道D講句,呢個飯外貌,打卡就一流😂,但海鮮品質我只話一般😐。我諗大家都知,茶餐廳唔會好靚好多鮮甜既海鮮!所以大家對佢海鮮既要求都唔好太高,但以返工食lunch嚟講,有餐咁豐富既海鮮飯,算係一個驚喜😂!Btw,呢間餐廳好黃💛,餐廳上面塊玻璃同收銀痴哂同路人poster,又定時舉辦本地既音樂會,真係一間好貼地,好好既香港人餐廳!

薑蔥海鮮燴飯