2017-03-01 325 views
一到天寒地冬嘅天氣就好想打邊爐,不過想搵一間湯底比較出色又足料嘅火鍋店就有點困難,上網搜尋一下見到佐敦有一間比較多特色湯底嘅火鍋店,所以就跟老公去試下。火鍋店門面招牌非常搶眼,而且面積都算大,裝修簡單開揚。湯底選擇非常之多,而且有許多湯底出面都沒有見過,我地最後揀了沙魚骨雞鍋湯底用料十足,有花膠仔,沙魚骨,杞子,而且仲有好多雞件在內,雞肉嫩滑,而且湯底鮮甜,我地每人先飲咗一碗湯先再打邊爐。打邊爐一定要點手切牛頸脊,肉味濃,肉質鮮嫩,而且份量十足咁鮮甜嘅湯底最好就係烚海鮮,order 咗一碟澳洲珊瑚蚌拼桂花蚌珊瑚蚌爽口鮮甜,而桂花蚌肉厚爽脆,新鮮度爆燈,2款蚌嘅鮮甜味同肉質都非常好,令人一試愛上自家鮮蝦雲吞拼水餃每件size都幾大隻,水餃入面嘅蝦肉爽口彈牙,而且非常足料,味道又鮮美,反而雲吞就比較普通,味道沒有什麼特別.牛骨髓拼脆鯇片脆鯇片新鮮爽脆,魚味鮮甜,牛骨髓嫩滑可口。油麥菜拼唐生菜蔬菜都清洗得非常乾淨,而且都新鮮爽甜最開心係大部份配料都可以雙拼,好似我地得2個人又想試多些配料,呢度就真係好貼心又方便得多,而且湯底真係又足料又鮮美,下次要再試試其他特色湯底先。
火鍋店門面招牌非常搶眼,而且面積都算大,裝修簡單開揚。
打邊爐一定要點手切牛頸脊,肉味濃,肉質鮮嫩,而且份量十足
自家鮮蝦雲吞拼水餃
牛骨髓拼脆鯇片
脆鯇片新鮮爽脆,魚味鮮甜,牛骨髓嫩滑可口。
油麥菜拼唐生菜
蔬菜都清洗得非常乾淨,而且都新鮮爽甜

2017-01-23
$320 (Dinner)
  • 脆鯇片
  • 沙魚雞骨鍋