2019-03-18 34 views
早就聽過丸作食茶出名有唔同款式嘅珍珠,例如黑糖丸,白玉丸,黑芝麻丸、蕎麥丸等等。今晚終於有機會嚟試試。店入面張貼左人氣排行榜,列出最多人叫嘅第一至五位,對我呢啲揸唔定主意嘅人有好幫助!友人同我分別叫咗 <第一位> 嘅黑糖珍珠黑糖奶茶 $33,同埋 <第三位> 嘅手燒焦糖奶茶配焦糖珍珠 $29。先講黑糖奶茶,珍珠煮得軟硬適中。雖然冇美觀嘅虎紋打卡用,但係最重要都係味道,搖勻之後黑糖味唔會變得好淡,飲到最後嘅味道大致上都仲keep到好似一開始咁!至於焦糖奶茶,由於手燒嘅關係,比普通焦糖奶茶多出一份香氣,但係由於奶茶又焦糖,珍珠又焦糖,加起上嚟都比較甜,連我呢啲嗜甜嘅人都覺得有點over😂 下次經過我會再試埋其他款式嘅珍珠~唔需要加一 ,埋單2人約$60。⁣如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
黑糖珍珠黑糖奶茶、手燒焦糖奶茶配焦糖珍珠
下次經過我會再試埋其他款式嘅珍珠~
唔需要加一 ,埋單2人約$60。
⁣如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕