2019-09-08 72 views
最近真係少咗出去食飯,因為實在太忙,今次就近近地喺荃灣食個飯就返屋企,諗住喺荃新天地食嘢,見到新開左間羅麥記,地方幾大同埋座位好似都坐得幾舒服,望吓餐牌都唔錯,所以就決定係佢啦餐廳有晚市小菜套餐供應,有一人餐以及二人餐,可以揀一款小菜及一款小食,包括左例湯或者飲品最後我哋叫咗個一人餐,揀咗口水雞配羅麥雞翼,雞雞雞,全部都係雞口水雞個醬汁唔錯,份量都幾多羅麥雞翼可以揀辣或者唔辣,我哋就揀咗辣明,醬汁味道有少少似瑞士雞翼,原來加咗辣都幾好味另外我哋叫咗隻燒乳鴿,即叫即燒,乳鴿都大隻多肉,燒得好香套餐可以加$28配清炒時蔬一碟,我地叫咗蒜蓉炒生菜,抵食呢度嘅飲品都好有特色,當中我最鍾意就係粒粒紅豆冰奶茶,佢嘅特別之處係佢啲冰係紅豆沙嚟㗎,完全唔驚會比冰溝淡左杯嘢飲嘅味道紅牛我都好鍾意,面頭有士多啤梨雪糕,配利賓納梳打及雜果,好味呀餐牌仲有好多其他嘅特色食品,可惜食唔到咁多

口水雞個醬汁唔錯,份量都幾多

另外我哋叫咗隻燒乳鴿,即叫即燒,乳鴿都大隻多肉,燒得好香

套餐可以加$28配清炒時蔬一碟,我地叫咗蒜蓉炒生菜,抵食

餐牌仲有好多其他嘅特色食品,可惜食唔到咁多
$100 (Dinner)