2023-11-05 55 views
💪🏻 四大名醋之鎮江骨手擀麵 ($75)呢個手擀麵幾特別😝 係其他麵店麵比較少見。餐廳嘅手擀麵係類似雲吞皮嘅感覺,每一層都好薄而且好闊身,個人應為好食又特別😋 (本人鐘意食雲吞皮😂) 。手擀麵嘅湯底麵都係用餐廳主打藥膳湯,好香藥材味,手擀麵因為夠闊身都好掛湯!而鎮江骨煮得好淋,好入味,甜甜酸酸嘅黑醋味幾開胃😋💪🏻 秘製麻辣口水雞菜飯 ($62 +$3 轉菜飯)口水雞嘅辣味適中,豆豉味幾突出,幾特別😝 雞肉都算夠滑,有啲碎骨。菜飯都煮得好香,配埋口水汁一齊食好易送飯😋💪🏻 大白菜及小棠菜雲吞 (+$12)跟餐可以加配2粒雲吞,雲吞大大粒,餡料好充足,好香菜味😋 而且雲吞皮都夠薄,唔粉。下次可以試下叫10隻淨菜肉雲吞都唔錯😝💪🏻 自家製無糖茶 ($10)餐廳呢無糖茶係用鴨屎香泡茶,好香綠茶香味,亦有回甘,係好飲嘅茶葉😋味道:7.5/10性價比:7.5/10食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 四大名醋之鎮江骨手擀麵 ($75)

💪🏻 秘製麻辣口水雞菜飯 ($62 +$3 轉菜飯)

💪🏻 大白菜及小棠菜雲吞 (+$12)

💪🏻 自家製無糖茶 ($10)

味道:7.5/10
性價比:7.5/10