平日十一點幾到,客唔多,眼見好似只有兩個負責人工作,又煮又收,有少少亂,不過環境尚算整潔。食物方面,我點咗個樽仔凍奶茶、西多士同蛋牛包。算係各有特色。奶茶本身有糖,冇得走,唔算甜。相對傳統港式奶茶而言,茶味唔濃,啱晒唔鍾意濃味嘅人飲。整體上中規中舉,不過不失。此處西多並非炸至金黃,而係烘底再沾上蛋汁後煎,然後再加上大量煉奶。味道而言,基本上係煉奶味,有一定甜度。口感上並無一般西多嘅脆感,取而代之嘅係一種軟性嘅脆,算係有特色,可以一試。包身有烘過,少少脆,幾香。內夾蔥蛋免治牛,算唔錯,但唔算值得大推。結論:平價茶餐廳,有少許特色,經過不妨一試。

樽仔凍奶茶

特色煎西多

蛋牛包

結論:平價茶餐廳,有少許特色,經過不妨一試。
特色煎西多
  • 西多士