2023-08-10 35 views
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧最近鍾意左食西餐,今次就約左朋友去銅鑼灣飲番兩杯。餐廳分開室內和室外,室外會有風扇,室內就會有冷氣。夏天坐室內飲番杯酒就比較適合我。椰香八爪魚帶子刺身 $118八爪魚和帶子用左薄切方式,加上椰汁和秘製香料,口感比較爽口又鮮甜。西班牙薯仔蛋餅 $88煎到燶邊嘅蛋餅,切開就會見到濕潤嘅薯仔和軟身嘅洋蔥,多汁又香口。鵝肝多士配無花果醬 $68 each鵝肝煎到兩邊焦香,加入無花果醬,入口即溶而無花果嘅酸甜又可以中和油膩感。西班牙海鮮炒飯 $298銀色銀鑊入面放入多款新鮮海鮮(青口、鮮蝦和帶子)。海鮮汁滲哂入飯粒入面,口感香脆又有少少飯焦,海鮮就新鮮又鮮甜。西班牙烤乳豬 $398選用西班牙乳豬,外皮焗到非常香脆,下層嘅肉質就肥瘦分明,一啲都唔會有腥味。是日蛋糕(曲奇蛋糕) $98棕色嘅芝士蛋糕,入面有粒粒曲奇,口感豐富,鍾意曲奇嘅朋友唔可以錯過。紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88西班牙油條新鮮油炸,上到枱嘅時侯仲熱辣辣。食落口感鬆脆、加上士多啤梨朱古力醬就會帶番啲甜味出嚟。PICDO DE JADE清綠色嘅cocktail,用左gin做基酒,
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

西班牙烤乳豬 $398

是日蛋糕(曲奇蛋糕) $98

紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88

PICDO DE JADE
清綠色嘅cocktail,用左gin做基酒,加入薄荷、青檸汁和酸蘋果酒,味道非常清爽又開胃。

Cherry bomb

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Casamigos (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”