2024-09-12 462 views
有日碌社交平台見到有朋友仔介紹呢間餐廳,話呢度有個set海陸空齊全,見今日出開尖沙咀就同奴才爸試下😋餐廳環境好有氣氛,擺設同燈牌都好有特色好有心思,餐牌有啲野食名都好獨特,而老闆亦都好有性格🤭洋甘菊蜜糖茶檸檬 🍵花茶好鬼香好足料,食左咁多肉&海鮮飲花茶解渴解膩一流👍🏻一大枝兩個人都差啲飲唔晒,勁抵飲🤭我地就叫左朋友推介既ASSORTED PLATTER SET 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將,個名起得相當特別🤣香脆薯條🍟薯條有預先撲粉再炸,令到薯條更香脆🤤香脆程度食落有少少似扭扭薯條但比佢更脆🤤而且調味足夠更香口😋焗多汁豬仔骨🐖醬汁味道好足但唔會過咸,豬仔骨經過烤焗更惹味,而且豬仔肉都算幾柔軟唔鞋唔柴😋多汁淫蝦🦞波士頓龍蝦已開邊方便客人食,龍蝦仲好多膏好鮮甜🤤龍蝦肉非常爽彈有口感,開左邊用刀叉都好輕易就可以取肉👍🏻龍蝦鉗好大隻啖啖肉,鮮甜爽彈🤤慢煮蒜香春雞(半隻)🐓上枱已經被孜然粉味道吸引,開頭隻龍蝦蓋住春雞,我仲諗緊係咩咁香,原來就係黎自佢🤤春雞口感軟嫩juicy唔乾身👍🏻外表灑滿孜然粉令春雞更香更惹味🤤炸軟殼蟹🦀炸漿夠薄唔厚食落唔會成口粉👍🏻軟殼蟹夠晒鮮甜,外夠酥脆內夠軟口感好正🤤
亦都好有性格🤭

多汁淫蝦🦞
多汁淫蝦
慢煮蒜香春雞(半隻)🐓

炸軟殼蟹🦀
炸漿夠薄唔厚食落唔會成口粉👍🏻軟殼蟹夠晒鮮甜,外夠酥脆內夠軟口感好正🤤海鮮夠新鮮調味唔洗落太多已經夠做😌
🤑 人均消費:~$280
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #玩味西餐 #山林道 #Just’er #門西淋牛豬仁雞 #蝦兵蟹將 #多汁淫蝦
洋甘菊蜂蜜茶檸檬
門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將