2023-08-04
今日去咗位於九龍灣君立酒店嘅Café 15食Lunch ,呢度前身係駱駝嘜工廠,所以喺餐廳擺放咗好多Camel 嘅舊式熱水壼、飯壼展品做裝飾😍😍😍餐廳環境好舒服,地方亦好寬敞,仲有一排好大嘅透明格仔櫃裝滿不同時期出品嘅Camel 熱水壼,個個都好靚😍😍😍,款式有復古、糖果🍬色、Hello Kitty, Kuromi 都有呀,有些更是商戶向Camel 特別訂製的熱水壹送給他們的客戶的🤩🤩🤩,呢度周圍都係打卡位👍👍👍Camlux Hotel 君立酒店Café 15 聯乘DAYVI ltalian Gelato 推出半自助餐 ,價錢有$108至到$268,如果選擇秘製燒乳豬及美國安格斯肉眼扒,就可以享用DAYVI 意大利手工Gelato一杯,其他主菜便需要另D另加$20換購一杯,有伯爵茶、烏龍茶及D24榴槤味👏🏻👏🏻👏🏻➿沙律吧➿🥬🍅🧀沙律菜、粟米、青瓜、青豆珍珠荀都好新鮮,當中我最鍾意食係水牛芝士蕃茄同冷盆火腿😋👍➿湯➿熱辣辣嘅南瓜湯點少得配埋軟熟嘅牛油餐包嚟食呀😋,正👍👏🏻➿主菜➿✔️美國安格斯肉眼扒🥩肉眼扒🥩外層煎得啱啱好,少少焦得嚟好香口,內裡肉質好淋好juicy,唔駛沾燒汁,已經好
➿沙律吧➿🥬🍅🧀
➿湯➿
熱辣辣嘅南瓜湯點少得配埋軟熟嘅牛油餐包嚟食呀😋,正👍👏🏻
➿主菜➿
✔️美國安格斯肉眼扒🥩
肉眼扒🥩外層煎得啱啱好,少少焦得嚟好香口,內裡肉質好淋好juicy,唔駛沾燒汁,已經好入味,好好食😋😋😋👍
➿甜品/水果➿
甜點有小蛋糕,但我要留肚食Gelato 😉,所以揀了些新鮮水果來吃☺️
➿Gelato➿
由意大利雪糕師親自創立的手工雪糕品牌DAYVI ,
不添加任何人工香料、水份、防腐劑,比市場上雪糕更低糖、更低脂、低卡👍,以我所知出面賣僅$47 杯架😮
✔️D24榴槤
好濃郁嘅榴槤味,而且好幼滑,好好食,榴槤控嘅朋友仔一定唔可以錯過呢個Gelato。
✔️烏龍茶
茶味濃香,好似飲緊烏龍茶咁☺️,茶香仍停留係口腔內,呢款Gelato都係唔錯嘅選擇,下次我要試埋伯爵茶味😉
‼️優惠推介‼️
逢星期五、六,3:00-6:45pm ,$150 就可以係1 小時內任飲指定紅、白酒、啤酒、汽水、蘋果汁、橙汁。而且仲有自助小食吧,有爆谷、薯條、滷水美食等小食,真係好抵呀!👏🏻👍