2023-06-28 837 views
下就4點幾覺得有啲肚餓,但係呢個時間有啲尷尬,唯有食啲輕便啲嘅嘢!雖然夏日炎炎,但係都好想食酸辣粉。呢間日昇小食佢最出名係啲炸物同埋燒賣魚蛋呢啲小食,但我見平時都好蛋人食佢個酸辣粉,所以就叫咗個重慶酸辣粉嚟食吓,入面都已經有晒啲肉碎、榨菜、花生、芫荽同埋蔥。同店員講咗要走青,原來呢度仲可以揀辣度,我簡咗小辣~返到屋企一打開個兜,就已經聞到好大浸酸辣粉嘅醋味。個湯食落去冇想像中咁酸。酸辣粉口感唔錯,佢彈牙得嚟係偏淋身,所以好容易咬開,唔怕會哽親!不過豬肉碎偏硬,榨菜就偏咸,整體上嚟講算係不過不失!下次都係食返呢啲嘅小食~

2023-06-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$29 (Tea)