2022-08-10
又有朋友帶我去食好西啦!🤩除咗有好嘢食,仲有靚風景。好有特色😍😍邊食嘢邊有陣陣海風吹埋嚟🤩🤩地點就有啲偏遠🙈東涌華都海鮮酒家,我都唔識自己去係朋友揸車入去嘅😝事不宜遲😊講吓啲食物先😋由於餐牌選擇太多,只係可以影到部份俾大家睇😝😝重點係會有隱藏食物🤩🤩咩係隱藏食物就係餐牌裏面冇但係你都可以叫嘅食物😆😆點解我知😌因為呢個以前係我朋友嘅飯堂😉佢嘅推薦係枝竹火腩炒麵🍲我哋當然有叫啦😋咁就介紹吓比大家啦枝竹火腩炒麵分量大,枝竹火腩一啲都唔小,而且味道都好好,多汁得來個面都唔會淋😋😋而且超級脆!!果然係推介👍🏽👍🏽👍🏽豉椒炒蜆夠鑊氣,配菜清甜,蜆肉冇砂👍🏽👍🏽椒鹽九肚,椒鹽鮮尤冇咩特別正常嘢🤪台式蠔仔蛋我個人就麻麻哋😝但朋友就話好味😋一心以為佢係豪餅咁嘅樣,點知原來係蛋餅🙈味道唔係差嘅,如果蠔仔可以多啲就好啦😅總括嚟講呢間餐廳係好有特色嘅,餐牌上邊海鮮嘅時價,其實係一入門口可以自己揀海鮮🦞價錢就一定冇出邊咁平,但如果你唔係叫指定嘅海鮮其實都可以係好平就食得到👍🏽所以都算係豐儉由人😉
枝竹火腩炒麵
豉椒炒蜆
夠鑊氣,配菜清甜,蜆肉冇砂👍🏽👍🏽
椒鹽九肚,椒鹽鮮尤
冇咩特別正常嘢🤪