同大家推介呢一間叫《漫花燈火OMG》的特色餐廳,呢度唔止餐廳就特色,食物都非常有特色,簡直置身於愛麗絲仙境一般,奇幻得黎又充滿色彩。餐廳喺土瓜灣瑧尚U PLACE2樓,非常易搵,如果同一個你記得就要book位啦!🍝雙式芝士脆片經典千層麵(内含豬和牛肉)呢個千層麵細細件,但味道絕對唔惹少,滋味十足,而且賣相一流,絕對唔可以錯過。千層麵之間夾滿豬肉和牛肉肉醬,面頭加上芝士燒到香脆,每一啖都係經典滋味。而且芝士脆片燒得非常香脆,味道更豐富!🥘慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條超大件嘅豬鞍扒🐷,肉質非常之柔軟,又腍又易咬,香料嘅份量亦用得非常好,食落去味道非常好,配埋脆脆嘅甜蕃薯條,成道菜都好好味😋!🍨FIKA呢個甜品好有仙境feel,可愛和美麗嘅元素集於一身!成幅插畫咁,靚到唔捨得食!搵嘅部份係豆腐慕絲+杏仁蛋白脆餅,我哋係抹茶金寶紅豆蓉+自家製牛奶麻糬,再加埋食用花🌺上去。整個藍天白雲草地立體地呈現喺眼前,簡直係藝術品。😍
🍝雙式芝士脆片經典千層麵(内含豬和牛肉)
🥘慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條
🍨FIKA