2 day(s) ago 0 views
卷蛋成日食,但燒卷蛋就第一次。店主有推薦幾款當日口味,包括最佳好hit的開心果口味,亦有日本當造的水果香印提子及九鬼芝麻。小編係開心果Fans,毫無疑問一定係佢😂。店主推薦可以試下燒卷,價錢只是相差2蚊,主要係令到表面有一陣焦香味,小編覺得呢個idea可以值得一試就決定呢個口味。開心果仁麻薯最令我印象深刻係食的每一口都十分輕盈無負擔,甜度微甜,食材的原味更突出。開心果主要係開心果忌廉同特濃醬,忌廉的開心果味比特濃醬更加突出,口感超輕及順滑;特濃醬反而突出被烤過的果仁香氣及散發出的熱度。卷蛋係原味,經過火炙之後帶有焦香味,濕潤的口感同時變得不明顯,反而彈軟口感更顯。麻糬有別於坊間主打的煙韌拉絲,反而著重實在。小編最欣賞的是這麻糬是原味而不是奶味,加上其他食材都涉及奶類品,奶味好容易先聲奪人,所以這配搭比例係好好👍👍從份量來看,每個材料都是主角,不會太多太少,各有所長👍👍👍空間只有2臺,無論堂食或外帶都好多人,小編收工當日就要企係度食,所以要避免繁忙時間,或者改為外帶🤣Horizon觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室#觀塘美食 #觀塘 #開聯工業中心 #horizon #甜度 #甜

開心果仁麻薯

從份量來看,每個材料都是主角,不會太多太少,各有所長👍👍👍

Horizon
觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室
#觀塘美食 #觀塘 #開聯工業中心 #horizon #甜度 #甜品 #卷蛋 #燒卷蛋 #首創 #開心果 #特濃醬 #麻糬 #foodie
#foodiehk #hkfoodie