2022-09-14
「魚事者」主打魚麵同魚肉小食,近期係旺角開左新分店,是日去親友屋企做節,每人幫手買少少野食,我就趁機試下新野。小店提供嘅野食唔多,除左麵之外仲有各式各樣嘅小食,麵方面有揀全份或者半份,全份$58,半份就$38。過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈:全份嘅吉列豬扒大大塊,店員幫我地切開好幾件,方便進食。豬扒炸得呈金黃色,賣相相當吸睛,皮薄之餘入口非常香脆,肉質鮮嫩多汁,配埋咖喱汁食,味道非常夾,魚麵方面亦比較幼身,魚味香濃,入口彈牙,值得一讚。又香又臭蒜油雞球魚麵撈:炸雞球用上雞腿肉,外皮脆口,肉質嫩滑,入口彈牙,配埋掛上蒜油嘅魚麵,濃烈蒜香加埋魚麵嘅鹹香味令整體層次感提升。港式多士三拼配黑松露醬 (蝦+魚+墨魚)多士釀上蝦滑,魚滑同埋墨魚滑後拎去炸後甘香可口,多士香脆,餡料彈牙,配埋黑松露醬,整體非常之夾。「我要晒」小食拼盤 :小食有炸魚狗腸,魚肉燒賣,芫茜燒賣同埋咖喱魚兵團,每款小食嘅口感都唔同,配上咖喱汁,味道非常濃郁,值得一試。值得一提嘅係,店員會喺每一個紙袋上面畫上獨特嘅公仔,非常可愛,打卡一流。
過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈:
全份嘅吉列豬扒大大塊,店員幫我地切開好幾件,方便進食。
又香又臭蒜油雞球魚麵撈:
港式多士三拼配黑松露醬 (蝦+魚+墨魚)
「我要晒」小食拼盤 :