2016-01-15 417 views
呢排天氣又凍返少少,我呢個邊爐怪即刻約埋兩個閨蜜去打邊邊。我個frd提議去炭魚食雞煲,話上次經過聞到好香麻辣味,咁就即管試下啦!我遲到左少少,去到既時候佢地已經order 左一個麻辣雞煲(小辣),再點左d配料呀咁!我就叫左一罐泰國椰子水,飲落去甜甜地,有少少椰子碎,都唔錯,解渴一流。等左15分鐘,個雞煲仲未到,我就口痕痕點多個涼伴皮蛋黎試下,d皮蛋好正,同個涼伴汁好夾,好有四川風味,係略嫌唔夠辣啫(不過我個frd話已經好夠辣喇喎!咍哈 ) !轉個頭,個雞煲就黎到喇!原來之前點果d配料已經係煮埋落個雞煲度,個雞煲係用炭爐heat住架!急不及待夾件雞食,d雞切到細細舊,好方便食,唔會過老,又好入味,正!我最鐘意就係佐料果d洋蔥呀,芫茜呀,紅綠椒呀,又淋又入哂味!佢地仲點左肥牛萵荀金菇薯粉,萵荀好甜,薯粉煙un彈牙,其他就正正常常 新鮮。之後後加左個娃娃菜落去索埋d辣湯!超滿足!勁飽!食完我地坐喺度吹水吹左好耐,講到口乾乾,我提議叫甜品食,佢個menu度只得一樣甜品,叫四川粉皮,就試下啦!個賣相唔錯,一食落去,好大陣桂花既香味,d粉皮好滑,好似啫喱咁,甜甜地,岩岩可以中和到麻辣味!唔錯唔錯
) !
個賣相唔錯,一食落去,好大陣桂花既香味,d粉皮好滑,好似啫喱咁,甜甜地,岩岩可以中和到麻辣味!唔錯唔錯!
最後我地坐左成差不多3個鐘,埋單每人百幾蚊!